Kotipellon puutarha – me kasvatamme hyvää

Kotimaisten laatuvihannesten viljelyä jo kahden vuosikymmenen ajan

Kotipellon puutarhan kaikki Mimis-tuotteet ovat Suomessa kasvatettuja, huippulaadukkaita vihanneksia. Käsin kerätyt ja pakatut tuotteet läpäisevät useita laatutarkastuksia, jolloin rasiaan kerätään vain sadon parhain osa. Puhdas vesi, laadukas kotimainen turve ja ammattimainen tuotanto takaavat sen, että tuotteemme ovat turvallisia ja puhtaita.

Kotipellon puutarha on Kotimaiset Kasvikset ry:n auditoima laatutarha, joka on palkittu useasti sekä puutarha-alan että ruoka-alan arvostetuilla palkinnoilla.

Kotipellon puutarhan toiminta sai alkunsa 1997. Puutarhan omistajat Pirjo ja Tapio Mönkkönen aloittivat kurkunviljelystä, josta siirryttiin vuonna 2009 erikoissalaattien kautta versojen ja syötävien kukkien tuottajaksi. Näin sai alkunsa Mimis-tuoteperhe.
Nykyisin tuotannossa on yli 100 erilaista lajiketta ja niitä on laajalti saatavilla HoReCa-tukuista kautta maan. Vientiä puutarhalla on maihin kuten Hong Kong, Ruotsi, Islanti ja Singapore ja uusia maita avataan tasaisesti. Vuonna 2017 Kotipellon puutarha laajensi toimintaansa Uuteenkaupunkiin, jossa tuotetaan versoja aivan uudella, lähes hiilineutraalilla kasvatusmetodilla. 

Kotipellon puutarha on perheyritys, jossa kaikilla on oma tärkeä roolinsa. Pirjo puutarhurina on ottanut vastuun viljelystä, versojen ja kukkien hyvinvoinnista sekä uusien tuotteiden löytämisestä.

Perheen vävy Niko Honkanen tekee päivittäin tiivistä yhteistyötä alan ammattilaisten ja huippukokkien kanssa sekä vastaa suurelta osin markkinoinnista. Hänen intohimonsa on tuottaa parasta laatua alan vaativille asiakkaille.

Tapio pitää huolen siitä, että puutarhalla kaikki laitteet ja koneet toimivat kuten pitää. Hän vastaa myös osaltaan tavaran liikkumisesta suuntaan, jos toiseen.

Perheen tytär Sanna Honkanen on toimistopuolen taitaja ja huolehtii siitä, että viralliset dokumentit ja myyntiin liittyvät asiat ovat aina ajan tasalla ja oikein.

Tuleva puutarhurisukupolvikin kasvaa arjessa mukana, kun Nikon ja Sannan tyttäret tallustelevat puutarhalla kasvun ihmeitä seuraten.

Koska puutarhalla kaikki tehdään käsityönä, kylvöstä pakkaamiseen, yritys pystyykin ilokseen työllistämään perheenjäsentensä lisäksi 23 henkilöä. Motivoitunut ja ammattimainen henkilökuntamme tekee työtään suurella sydämellä ja on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta.

- ota yhteyttä!

Mimis-versoja vastuullisesti kasvattaen

Mimis-tuoteperhe on tunnettu ympäri maailmaa. Uudenkaupungin tarha on lähes hiilineutraali, suljetun kierron tuotantolaitos

Uudenkaupungin lisäksi myös Nousiaisten tarhalla viljely tapahtuu mahdollisimman luonnonmukaisella tavalla mm. biologisia torjuntaeliöitä hyödyntäen. Kotipellon puutarha on Kotimaiset Kasvikset ry:n auditoima Laatutarha.