PUNAKAALINVERSOSALAATTI

2 porkkanaa
200 g kukkakaalia
80 g kvinoaa
1 omena
1 ras Mimis Luomupunakaalin versoa
½ dl balsamicovinegrettiä

paahdettuja auringonkukan siemeniä

Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Vedä kukkakaali mandoliinin pienellä terällä tai veitsellä
pieneksi.

Keitä kvinoa pussin ohjeen mukaan ja huuhtele kypsänä hyvin, jotta se on irtonaista.

Tee vinegretti sekoittamalla 1 osa balsamiviinietikkaa, 1 osa sokeria ja 1 osa rypsiöljyä.

Marinoi porkkanat ja kukkakaali vinegretillä. Lisää joukkoon kvinoa ja suikaloi joukkoon omena. Lisää lopuksi punakaali ja sekoita hyvin. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla hetki ja suolaa ne kevyesti. Anna jäähtyä ja ripottele salaatin päälle.